Solarni Panel SOLE Mono 200W

Solarni Panel SOLE Mono 200W

Solarni Panel MAXCELL Mono 200W

REFERENCA – IZGRAĐENE ELEKTRANE ( KLIKNI )

  • dimenzija panela : 1580*810*35

 

REFERENCA – IZGRAĐENE ELEKTRANE ( KLIKNI )
SOLARNI FOTONAPONSKI MODULISTRUJA IZ SUNCA ZA VIKEND KUĆEJezgru svakog solarnog sustava čini solarni fotonaponski modul koji proizvodi struju direktno iz sunčeve svjetlosti. Nema nikakvih pokretnih djelova, pa je stoga dugovječan. Nekoliko je vrsta od kojih su najznačajniji:Monokristalni modul
Predstavlja vrh ponude po kvaliteti, životnom vijeku i jamstvenom roku od 25 godina. Zbog navedenih svojstava ima nešto veću cijenu, a koristi se u najprofesionalnijim aplikacijama (sateliti, vojne komunikacije, mobilna telefonija isl.) kao i u individualnim objektima. Najčešći raspon snage u kojem se koristi je od 20 do 150 Wp* (www.sole-energy.eu).Polikristalni modul
Slično kao i monokristalni, polikristalni modul predstavlja izuzetno rješenje u smislu kvalitete, nešto niže cijene, visoke estetike i jednako povoljnog životnog i jamstvenog vijeka. Vizuelno se razlikuje od monokristalnog po tome što mu je površina praktično potpuno ispunjena kvadratnim pločicama, za razliku od monokristala čije su pločice uglavnom oktogonalne. Osnovna je razlika, kao što samo ime kaže u molekularnoj strukturi ativnog kristala. Područje primjene i raspon snage je također vrlo sličan.
Mono i polikristalni moduli su visokog stupnja iskorištenja (preko 15%) i dugog životnog vijeka sa jamstvom na snagu od 25 godina.Amorfni modul
Najveću popularnost u našim krajevima stekao je na početku uvođenja fotonaponske tehnologije u svojoj klasi, www.sole-energy.eu koja je od samog početka proizvodila najbolje module u svijetu u svojoj klasi. Razlikuje se po svojoj tipičnoj crnoj boji i prugastoj strukturi TIN-FILM tehnologije. Raspon snage mu je od najmanjih do 12 Wp sa jamstvom na snagu od preko 5 godina. Po cijeni je nešto povoljniji, a kao nedostatak može se spomenuti niža efikasnost (6%) i manja otpornost na mehanička naprezanja (obično staklo). Makar nije pravilo, obično se koristi u manjim sustavima.Kao podskupinu sa smanjenim područjem za aplikaciju predstavlja savitljivi modul u raznim gore navedenim tehnologijama, a koristi se uglavnom u mobilnim aplikacijama (jahte, automobili, kamp oprema, vojni punjači i sl.)* Wp je način definiranja snage modula uz takozvane STC uvjete od kojih je najvaž-nija insolacija od 1000W/m2. U našim krajevima ona se postiže ljeti u podne pa Wp snaga predstavlja maksimum koji se od modula može praktično dobiti.
Ovaj proces može koristiti vrlo tanke slojeve od amorfnog silicija (0,3 do 1,0 mikrona u odnosu na 500 mikrona za druge vrste). Pomoću vakum prskanje procesa, vrlo tanki slojevi se mogu primijeniti na staklo, metal ili čak i fleksibilne plastične površine. Amorfni silicij se obično rabi u potrošne robe kao što su kalkulatore i satove.amorfni solarni paneliAmorfni paneli trebaju oko dva puta veću površinu da bi proizveli istu količinu električne energije kao monokristalni ili polikristalni i njegova izlazna snaga pogoršava se brže tijekom vremena, s obzirom na nedostatke amorfni moduli bolje reagiraju na difuznu i fluorescentnu svjetlost i bolje rade pri višim temperaturama.Jedna solarna ćelija uvijek daje napon od oko 0,5 volta, bez obzira na njezinu veličinu.
Na višim naponima, morate povezati pojedinačne ćelije u seriju
Više solarnih ćelija, više snage koja se mjeri u amperima
Također možemo povezati module paralelno za povećanje strujeNajčešći su solarni paneli za 12 voltne sisteme. Kako bi se postigao taj napon, 24 ćelija bi bilo dovoljno, ali za punjenje baterija i kako bi se kompenzirao napon fotonaponski panel obično sadrži između 28 i 40 stanica za viši napon. Zapravo ne trebate razmišljati o pojedinim stanicama. Sve što trebate znati je da su ćelije unutar modula zaštićene od vlage i spojene da rade u cjelini.Ploča treba proizvoditi više od 12 volti da bi mogla puniti 12 voltne baterije. Napon se može usporediti s pritiskom vode u crijevu. Ako “pritisak” elektrona nije dovoljno velik, električna energije ne može se “probiti” do baterija.Napon može pasti iz nekoliko razloga:Pri visokim temperaturama. (Za razliku od solarne toplinske energije za grijanje, fotonaponski radi manje kad je jako vruće! U tropskim klimama se trebaju instalirati paneli s većim naponom.)
Dug razvod žice za spajanje. Važno je da ožičenje između panela i drugih dijelova instalacije bude što je moguće kraće.Kao što se napon može sporediti s pritiskom vode u crijevu, tok energije odnosno količina vode ili elektrona u prolazu. Kroz tanku cijev duže će trajati da ispunimo bazen vodom od nego da koristimo deblje crijevo s istim pritiskom.fotonaponska plantaza

Panel koje proizvodi 2 ampera šalje dvostruko više elektrona nego jedan amper panel. Kada govorimo o fotonaponskim panelima, obično se to odnosi na njihovu snagu mjerenu u vatima (W).

Napon (elektri?ni “pritisak”) se mjeri u Voltima (V)
Jakost struje se mjeri u amperima (A)
Snaga u vatima (W) izra?unava se množenjem ove dvije jedinice (V x A).

V x A = W

12 voltni fotonaponski panel za proizvodnju 4 ampera ima 48 W snage. Panel može biti spojen u seriju ili paralelno. Ako se dva od tih 48 voltna panela spoji u seriju, dodajući njihov napon, bez promjena u struji (ampera), rezultat je 24 volti na 4 poja?ala (96 W). Također možete povezati ih u paralelno, napon ostaje isti, ali to dodaje jakost struje (ampera), koji vam daje 12 volti na 8 pojačala, ali opet 96 W kao u slučaju gore.

Cijena:

1.550,00 kn